Imagine Reflexoterapie - masajul picioarelor

Reflexoterapie - masajul picioarelor

 • Descriere
 • Caracteristici
 • Contraindicatii
 • Recenzii
 • REFLEXOTERAPIA

  Reflexoterapia este o ştiinţa foarte veche, folosită pentru tratarea, diagnosticarea și prevenirea diverselor afecţiuni. Reflexoterapia acţionează asemănător cu acupunctura numai că în loc de ace se foloseşte apăsarea unor puncte reflexogene specifice , apăsare care stimulează zone specifice din organism. Organele şi sistemele corpului uman sunt interconectate între ele şi au în acelaşi timp legături vasculare, nervoase şi energetice directe cu zonele corespunzătoare reflexogene. Astfel, reflexoterapia se poate defini ca tratamentul prin masaj al punctelor reflexe diagnosticate ca fiind sensibile. Prin reflexoterapie se deblochează și elimină acumularile de toxine din organism. Depunerile toxice sunt considerate în masajul reflexogen principala cauză a îmbolnăvirilor curente, astfel prin stimularea si deblocarea lor organismul este ajutat să îndepărteze compușii reziduali rezultați în urma proceselor metabolice, compuși care îngreuneaza buna funcționare a organismului, ducând în timp la apariția disfuncțiilor.

  Reflexoterapia propriu-zisă constă în apăsarea anumitor zone de pe labele picioarelor și de pe mâini în vederea stimulării organelor corespondente. Orice zonă “sensibilă” poate fi un indiciu al unui organ cu probleme care necesită atenție. Durerile care apar în cazul ședințelor de reflexoterapie se datorează în mare parte toxinelor acumulate în corp, rezultate în urma metabolismului celular, acid uric, resturi de pesticide și alte substanțe chimice, și care pot bloca circulația energetică spre organele aflate de-a lungul zonei respective.

  Reflexoterapia este utilă în foarte multe tipuri de stări şi boli, deoarece, prin reechilibrarea energiilor organismului, influenţează fiecare sistem şi organ şi ajută la purificarea organismului de toxine, întărindu-i imunitatea.

  Printre altele, reflexoterapia ajută şi la:

  probleme de stres, insomnii, oboseală cronică, imunitate scăzută,

  tulburări endocrine: tiroida, paratiroide (căderi de calciu),

  deficiente de creştere la copii, reglarea ciclului, tulburări de menopauză,

  disfuncţii sexuale (impotență, frigiditate etc.),

  tulburări de metabolism, obezitate, diabet,

  osteoporoză (poate încetini sau stopa demineralizarea osoasă),

  afecţiuni digestive: gastrite, enterocolite, colite, ulcer,  constipaţie, hemoroizi, balonări,

  afecţiuni hepato-biliare: litiaza biliară, hipercolesterolemie, bilă leneşa,

  afecţiuni renale (se elimină nisipul și pietricelele) , edeme (picioare umflate),

  afecţiuni circulatorii: hipo și hipertensiune, arterioscleroză, gută, sindromul mâinilor și picioarelor reci, dureri de picioare,

  afecţiuni ORL: bronşite, rinite, sinuzite, nevralgii, astm,

  crampe musculare, luxaţii, entorse, dureri de spate, inflamaţii ale tendoanelor

  afecţiuni neurologice: boala Parkinson, accidente vasculare cerebrale,  afecţiuni psihiatrice: depresie, anxietate, atacuri de panică, etc.

  reduce contractura musculara

  imbunatateste circulatia si drenajul limfatic

  imbunatateste/ amelioreaza postura

  creste flexibilitatea

  creste tonusul muscular

  Talpile sunt considerate “harta” organismului, fiind punctul in care converg toate terminatiile nervoase pentru: rinichi, ficat, splina, stomac, plamani, ochi, urechi, sinusuri, cap, tiroida, paratiroida, intestine, umeri, sani, limfe, gat, coloana etc. Masajul se efectueaza prin presarea talpilor, urmarirea liniei dinspre deget inspre calcai si invers. Procesul nu este unul nedureros, dar senzatia de discomfort cauzata de masaj este una eliberatoare care are ca rezultat calmarea afectiunilor.

 • in curand

Programare